Häst

Behandling med hjälp av vibrationer som effektivt släpper på spänningar i muskler och bindväv. Skonsamt men väldigt effektivt.  Snarlikt sk stötvågsbehandling (shockwave) men denna drivs av kraftigt batteri istället för tryckluft. En djupvågsmaskin slår inte riktigt lika hårt utan arbetar med att reparera vävnaden som behandlas.                                                                                                    

Hästarna brukar gilla denna typ av behandling och man brukar märka en förändring redan inom 24h.                                                    

Vibrationerna sprider sig ner även genom den riktigt djupa muskulaturen så man kan komma åt spänningar som annars är svåra att nå. Även om man bokar en djupvågsbehandling så går jag alltid igenom hästen först med händerna, tittar på den i rörelse samt oftast kombinationsbehandlar jag med manuell massage och stretching. Tid förstagångsbesök 1-1,5h, återbesök 45min.           

Medlemmar i Ljungby ridklubb eller Halmstadtravets B-tränarförening erhåller 15% rabatt på behandlingen.   

Pris 600+moms (750Kr) Reseersättning utgår på alla behandlingar med 30kr/mil om det är mer än en mil från Ljungby. Vid flera besök under dagen delas resan på alla kunder. Jag har kunder i bland annat Hylte, Markaryd, Osby och Värnamo. Varmt välkommen att höra av dig för att boka ett besök och behandling.

Biolight är en maskin som jobbar med två olika sorters ljus. Att ljus främjar läkning är vida känt sen länge och används i flera olika former både av vetrinärer, läkare, terapeuter men även till viss del av privatpersoner. Med en Biolight kan man både behandla smärtlindrande och inflammationshämmande. Man kan ge muskler och vävnad ny energi och framförallt läka sår och skador i huden. Biolight är enkel och ofarlig att använda så därför kan man även hyra ut den till privatpersoner.                                               

Ofta kombinerar man tex en vanlig massagebehandling med Biolight. 

Endast Biolight 350kr. Reseersättning tillkommer med 30kr/mil utanför Ljungby. Resekostnaden delas mellan kunderna under arbetsdagen. 

 

Massage

Klassisk hästmassage från Axelsons där man med olika massagegrepp, stresspunktsbehandling, stretch och mjukdelsmobilisering kan komma åt spänningar och rörelsestörningar i stort sett hela rörelseapparaten.

De flesta hästar älskar massage och de behöver få ta del av det ibland. Oavsett om det är en tävlingshäst eller en hobbyhäst. Massage kan göra hästen både piggare, gladare, lugnare, rörligare och ge den bättre hovkvalité. Även pälsen blir blankare. Tänk på att en sjuk häst inte ska få massage så boka ej om din häst har eller haft feber nyligen, om den är nyvaccinerad eller nyavmaskad eller blivit behandlad med inflammationshämmande medel. Rekommendationen är 3 veckor efter avslutad behandling beroende på läkemedel. 

En halt häst ska ej ha behandling om den ej kollats av veterinär först.

Medlemmar i Ljungby ridklubb eller Halmstadtravets B-tränarförening erhåller 15% på behandlingen.

Pris 500+moms (625kr). Reseersättning med 30kr/mil tillkommer utanför Ljungby. Reseersättningen delas på de olika kunderna under dagen. 


Ryggrehab

Speciell massage för avslappning och rehab av främst ryggproblem. Mycket jobb med speciell pressur, strain and count and strain och stretching. Ingår i den vanliga massagen.

Lymfmassage

Massage för att få igång lymfflödet. Ingår vid behov i den vanliga massagen.

Fölmassage

Speciell fölmassage, man kan räta upp många exteriöra fel på unga föl genom massage och lite töjningar på speciella ställen.

Stretching

Olika typer av stretching för att åstadkomma mindre spänningar i muskler och därmed få ett bättre rörelseomfång. Stretching ingår både i massagebehandling och djupvågsbehandling.

Akupressur är som akupunktur fast utan nålar. Det baseras på det kinesiologiska tankesättet att man kan påverka olika saker i kroppen, tex organ genom att behandla speciella punkter.

Equi-tape är kinesiologitejpning alt sporttejpning på häst. Equi-tape är användbart till mycket, tex kan man tejpa för att dränera en svullnad, ge avslappning till stel muskulatur, stöd åt senor och ligament, aktivering av olika muskler mm.

Ofta kombinerar man en vanlig massage eller djupvågsbehandling med tejp. 

Pris beroende på åtgång av tejp och i vilken kombination av behandling. Försäljning av denna tape kommer inom kort.

Man jobbar hästen främst från marken med speciella band under magen och bakdelen för att hästen ska aktivera sina magmuskler och därmed även sina ryggmuskler. Hästen kommer därmed naturligt att lyfta och stärka sin rygg och sänka sitt huvud och få fram ett bra frånskjut från bakbenen.

Passar alla typer av hästar i olika discipliner, både som rehab och som underhållande träning. 

Både från marken och under ridning och körning.

Vid arbete med Equiband åker jag ut till er, provar ut banden samt arbetar hästen från marken med banden på. Ofta orkar inte hästen så länge de första gångerna. Man kan även hyra ett eget band. Jag håller även clinics i hur man kan använda sig av detta fantastiska hjälpmedel.

Hyra Equiband 300:-/vecka. Pris på när jag åker ut och arbetar med er häst med bandet beror på antal hästar och resans längd.

Att träna eller kolla upp sin sits är mycket viktigt för att få en skonsam ridning för hela ekipaget. En sitskontroll görs genom att man får sitta på en sadelbock och göra avtryck av sina sitt-och blygdben. Man har en speciell jacka på sig så man kan se precis hur sned eller rak man är i sin kropp. Man får göra lite olika övningar för att testa fram sina styrkor och svagheter för att kunna arbeta med dem utan att man sitter på sin häst. Tex kan en stark axel alt en svag skuldra bidra till att din tyngdpunkt i sadeln flyttas så att din häst går på dubbla spår eller skjuter ut en bog eller kanske inte får med sig ett visst bakben.

Arbetar du och din häst snett och felaktigt kan det leda till olika skador hos er båda. Tex ökad risk för kotledsinflammationer hos hästen och kompressioner av kotorna i ryttarens rygg eller inflammationer i muskulaturen.

Pris endast sitskontroll på bock 350kr   Pris till häst beroende på antal ekipage och resesträcka. Jag utgår från Ljungby men har kunder i många orter och städer som som exempelvis Värnamo, Osby, Markaryd och Hylte. Varmt välkommen att kontakta mig för att boka besök och behandling.

Djupvågsbehandling Hylte Markaryd Osby Värnamo