Människa

Medlem i Ljungby centrumförening

Svensk klassisk massage är världskänd. Den är effektiv och kan vara riktigt djupgående beroende på hur hårt tryck massören använder. Den är känd för ge en ordentlig avslappning för kroppen. Man masserar tvärs över muskelfibrena.

Medlemmar i Friskis & Svettis Ljungby, Ljungby ridklubb eller Halmstad B-tränar förening erhåller 15% på behandlingen.

Priser: 30min 440kr, 45 min 550kr och 60 min 640kr

Idrottsmassage är en djupgående, lite snabbare massage där man snabbt får värme och cirkulation i musklerna. Namnet kommer av att det oftast är idrottsmän/kvinnor som får den men den fungerar såklart utmärkt till alla som vill ha en lite djupare massage. Skillanden mellan den klassiska och idrottsmassage är främst hållet man masserar muskelfibrena på samt tempot. I den svenska klassiska masserar man fibrena tvärsgående och i idrottsmassagen längsgående. Den svenska klassiska är känd för att vara långsam, djupgående och effektiv, främst för att ge avslappning. Idrottsmassagen är en mer behandlande massage.

Pris 30 min 440kr, 45 min 550kr, 60min 640kr (introduktionspris på 60min behandling)

Varmt välkommen till mig för välgörande friskvård, jag har kunder som åker från både Halmstad och Älmhult med omnejd.

Som massageterapeut jobbar man med mer än bara massage. Lite mer likt en sjukgymnast där töjningar är en typ av behandling. Det går ut på att efter att man hittat en ev rörelseinskränkning pga en förtkortad muskel och man masserat igång cirkulationen i den muskeln så kan man gå in och töja på muskeln på ett speciellt sätt. Vilken typ av töjning man som terapeut väljer är beroende på kundens problematik, skadehistorik mm. Töjningarna är en typ av stretching. Ingår i massagebehandlingen vid behov.

Djupvågsbehandling är en relativt ny behandlingsmetod. Det är en svensk uppfinning och lanserades så sent som 2012. Det är en maskin som arbetar med vibrationer. Snartlikt en stötvåg (shockwave) men den går på ett kraftigt batteri istället för tryckluft och den slår inte ”sönder” vävnaden utan arbetar med det som finns. Djupvågen är framtagen för att främst behandla muskler och fascia (bindväv). Vibrationerna sprider sig ner även till de riktigt djupa muskelgrupperna så det ger en effektiv behandling med stor avslappning. Forskning har visat att vi har mycket mer problem i bindväven än man tidigare vetat så genom att ha bra flöde i den så undviker vi mycket problem. Förutom att behandla muskelstelhet och bindvävsproblem så kan man med djupvågen göra mycket av det som en stötvåg kan. Tex behandla tennisarmbågar, hälsporrar, karpaltunnelproblem samt frozen shoulders.                                               

 Kombinera din massagebehandling med lite djupvåg för en riktigt effektiv massage. Djupvågen passar även de som gärna vill ha massage men som kanske inte gillar att klä av sig för personer de ej känner då man kan behandla genom tunna kläder. Många upplever att de känner sig ”lättare i kroppen” efter denna behandling samt att de ej blir lika påverkade av tex yrsel som man kan få av blodtrycksänkningen som sker vid massage.

Just nu INGÅR det en stunds djupvågsbehandling i din vanliga massage för de som vill testa. Jag är den enda i Ljungby (ca 7 mil från Halmstad & 5 mil från Älmhult) och en av få i Kronoberg som erbjuder denna typ av massage.

Ord pris kombination massage och djupvåg 500kr/30 min, 625kr/45 min eller 750kr/60 min

Behandling med tryck på speciella smärtsamma punkter i tex skuldran tills smärtan ger med sig. De flesta av oss har någon form av smärtsamma punkter som man lokaliserar under massage. Aktiva triggerpunkter kan ge flera olika symptom, bla huvudvärk och migrän och strålande smärtor ut i armar, ben eller nacke. Strålande smärtor kan även orsakas av allvarligare saker som diskbråck och nervinklämningar så innan man behandlas för den strålande smärtan så görs vissa tester.

Triggerpunktsbehandling ingår i de olika massagebehandlingarna.

Biolight är en sorts ljusbehandling. Att ljus är läkande har bevisats i årtionden då ljusbehandlingar används såväl inom sjukvården som veterinärvården samt vissa sorter även privat. Olika hudproblem tex psoriasis kan man lindra med ljusbehandling. Ljuset i Biolight skiftar mellan två sorters ljus i olika våglängder så beroende på program så kan man både  få en läkande, inflammationshämmande och smärtstillande effekt. Det är väldigt effektivt för att påskynda sårläkning och för att dränera ut vätskeansamlingar. Biolight är en svensk uppfinning. På 70-talet började man ta fram produkten främst för att behandla diabetespatienter med liggsår. På senare tid började man även behandla djur, främst hästar. Biolight är enkel och ofarlig att använda så därför kan man även hyra den för eget bruk. 

Pris Biolightbehandling från 350Kr. Hyra och behandla själv 200kr/dag, 800kr/vecka, 1500kr/14 dagar eller 2000kr/månad.

Man kan tejpa olika skador för att påskynda läkning eller för att ge stöd åt en försvagad kroppsdel. Hur man sätter tejpen, hur hårt och i vilken riktning man fäster tejpen beror på vad man vill nå för mål. Den kinesiologiska tejpen är elastisk gjord i ett speciellt material medan sk sporttejp är fast. Pris beroende på mängd tejp som används.

Massage Djupvågsbehandling Ljungby Halmstad Älmhult